***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Призован за мобилизация откри огън във военен комисариат. Зеленски: Ядрената война може да се окаже реалност


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 септември   

 

Миналата седмица, в сряда, съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност за резервистите в опит да обърне развоя на войната в своя изгода, само че решението му отприщи сериозна вълна на митинги и недоволства в цяла Русия.

Към днешна дата хиляди са задържаните, излезли да стачкуват против мобилизацията, или отказали да се явяват пред боен комисариат. Според западната преса, с цел да избегне публичния яд, Путин се e скрил в едно от своите имения в Новгородска област.

***

Въоръжен мъж бе арестуван, откакто откри огън във боен комисариат в съветската Иркутска област.

Военният комисар Александър Елисеев е в реанимация, положението му е доста тежко (...) Нападателят бе незабавно арестуван. Той сигурно ще си понесе наказването, съобщи в Телеграм губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев.

Губернаторът посочи, че нападението е било осъществено във боен комисариат в град Уст Илимск, промишлен град в Сибир, който се намира на 600 км северно от Иркутск.

***

***

„ Не мисля, че той блъфира. Мисля, че светът го възпира и лимитира тази опасност. Трябва да продължим да оказваме напън върху него и да не му разрешаваме да удължава войната “.

***

***

***

С 300 000 души неподготвена войска Путин няма да обърне хода на войната. Такова мнение изрази в студиото на „ Здравей, България ”  ген. Димо Гяуров, някогашен шеф на Националната разследваща работа.

„ Мобилизацията в Русия цели няколко неща. Първо, да се попълнят загубите на съветската войска с окупационни сили. Второ - нищо чудно това да е метод за прибиране на неуместните и тези, които не харесват режима. Путин си подпали чергата под краката. Ако елементарният руснак до момента не се замисляше доста какво се случва оттатък границата на Русия, в този момент войната похлопа на врата му ”, сподели още той.

***

Най-ниската изборна интензивност в историята на Италия докара до победа на крайнодесните, сочени за наследници на фашизма

***

Проверка за картел при предлагането на твърди горива за отопление - дърва за огрев, пелети и въглищата за битови потребности

***

***

- Г-н Рибарски, ще има ли страната на задоволително газ за идния зимен сезон и на каква цена?

- Да, доставките ще бъдат подсигурени, в случай че се продължи по стъпките, които предприехме по време на кабинета Петков. Имахме опция цената на тези доставки да е с много огромна отстъпка. Служебният кабинет обаче реши да откаже шест от контрактуваните кораба с полутечен газ и да поръча единствено един. При това с неразбираеми причини. А при тях цената беше с 30 $ по-ниска от европейската. Сега, с цел да се обезпечат доставките, ще се премине на разновидността с оповестяване на търгове.

***

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР